Fotografi. Å klare å fange et øyeblikk, en stemning, at fotografiet rører ved noe hos den som ser det – det er en fantastisk følelse. Jeg har alltid hatt en fotograf i magen, helt siden jeg fikk mitt første rosa kamera som liten. En oppbrukt klisjé – jeg vet, men sånn er det. Grunnen til at vi har klisjéer er vel at vi er mange som føler det samme, derfor vet jeg at du antagelig skjønner hva jeg mener når jeg prøver å forklare mine følelser rundt fotografering og det å skape noe. For meg er det som en forelskelse! Det sitrer i magen – kroppen føles litt elektrisk, smilet brer seg og jeg gleder meg! Hjertet danser i brystet og jeg kan av og til nesten ikke puste!

Har du en sånn lidenskap for noe? Strikking, mat, trening, lesing, skriving f.eks? Håper det, og hvis du har det – dyrk det!

Jeg heter May Hege, jeg er straks 37 år og jeg bor på Kløfta. Her har jeg bodd i over 14 år (allerede! Tiden flyr!), men jeg har vokst opp i Son og da jeg var riktig liten bodde vi i Ersfjordbotn utenfor Tromsø – der familien er fra. Jeg snakker kav østlending, men de som kjenner meg mumler av og til om noe nordnorsk temperament. Aner virkelig ikke hva de snakker om. *Host*

Jeg fotograferer mye forskjellig, men jeg ELSKER portretter! Alt fra nyfødte til konfirmanter, småbarn, bryllup og eldre. Jeg digger den typiske «nyfødtfotografistilen» og gleder meg til å videreutvikle meg på det området. Det er så fantastisk å jobbe med de små menneskene som akkurat har kommet inn i en ny verden. De bare knirker og sover og utstråler en fantastisk ro..

nm13dager-09bwforweb

 

Jeg tar i mot barn opp til et år hjemme og lager til et lite studio her, men jeg vil vel kalle meg en type lifestyle-fotograf. Ja, hva betyr det da? Det er kanskje bare en jålete måte å si at jeg ikke tar oppstilte bilder med masse blits i et nakent studio. Jeg fotograferer ute i naturen eller hvor du måtte ønske.


Utover det så prøver jeg alltid å fange de øyeblikkene som oppstår! Derfor tar jeg alltid maaange bilder, helt til du er lei. Det er da det oppstår magi. Og det er jo det vi vil ha!

Herlig!
Herlig!

Jeg fotograferer kun på fritiden og har ingen formell utdannelse som fotograf. Jeg har fotografert produkter i flere år, og det siste året er det mennesker jeg har vært så heldig å få jobbe med i tillegg til litt interiør- og boligfoto. Jeg har lært meg mye på egenhånd og tatt tusentalls bilder, men jeg hadde aldri hatt den utviklingen jeg har hatt hvis det ikke hadde vært for de jeg har gått på kurs og workshops hos.

Mona Nordøy: utrolig dyktig til å lære bort. En av Norges fremste kjendisfotografer.
Brett Harkness: en mester med lys. Veldig ettertraktet bryllupsfotograf i England.
Jon Rune Trengereid: fotograf og spesialist på bilderedigering.
Signe Schineller: en mester når det kommer til interiør og styling for foto.

I tillegg til dette har jeg laget en produksjon med plakater, kort og gavetags som du finner i nettbutikken min.

Nå vet du litt mer om meg!

May Hege

%d bloggere liker dette: